top of page
Bokfestivalen i Djupa skogen-1.jpg

Omslagsdesign: Emma Graves

Sagt om boken:

"En helt underbar bok. Mycket igenkännande, speciellt hur det fungerar i mindre kommuner."

"Mycket bra fortsättning på första boken."

"Lysande!"

"Mysig och varm bok."
"Trevlig och mycket mysig bok. Väldigt underhållande. Boken har många fina karaktärer och ett bra slut efter en hel del kaotiska händelser. Rekommenderas varmt."

Följ mig gärna på Instagram:
@sofieaxelzon_forfattare

Den lilla biblioteksfilialen i Sidhäll har till bybornas stora glädje öppnats igen och det mesta har återgått till det normala. Bibliotekets dag står för dörren och just i år vill man passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare, en trollkarl och en trubadur. Kommunen har gått in med extra pengar och allt ser ut att bli ett trevligt och lagom hanterbart arrangemang för bibliotekarierna Eva och Lisa, vars brinnande, kreativa engagemang gjort att Sidhäll utsetts till "Årets kulturkommun" i Sverige.  

På kommunhuset har dock kulturnämndens ordförande helt andra planer. I hemlighet planerar han att göra om filialens lilla evenemang till en gigantisk bokfestival. Den extra uppmärksamhet som bygden fått genom media ska utnyttjas till max - och det finns inga gränser för vilka stjärnförfattare han bokar in och hur storslaget allt ska bli! Därefter anser han sig inte behöva ta mer ansvar, och som en överraskande present lämnar han åt bibliotekarierna i Sidhäll att "ta hand om det praktiska".  

Snart får Lisa, Eva, nyanställda Saga, pensionerade Kåge och stödtruppen i Bibliotekets vänner ännu en kalldusch. Men med hjälp av generösa bybor, de lokala raggarna, en bokälskande bonde, en korsordskonstruktör och en rejäl dos koka-soppa-på-en-spik ska de se till att genomföra den där förbenade bokfestivalen trots att inget talar för att det ens är möjligt!     

Bokfestivalen i Djupa skogen är en inspirerande feelgoodroman med jävlar anamma! Det är andra delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.  

Boken släpptes på Lind&co i augusti 2022 och ljudboken i september, och finns att köpa som inbunden, e-bok och ljudbok.
Till exempel här:
Adlibris, Bokus

Och i din streamingtjänst för ljudböcker.

 

Den finns också på bibliotek och i din fysiska bokhandel. Och om inte – be dem ta hem den! 

Inläsare för ljudbok: Gunilla Leining

bottom of page