top of page

Genre: feelgood

Anneli Olsson

"Jag är jätteglad, tacksam och imponerad över det arbete som Sofie har lagt ner i sitt lektörsutlåtande!  

Utlåtandet var uppbyggt på ett pedagogiskt sätt som gjorde det lätt att följa. Kritiken är saklig, ärlig och jag förstod allt som Sofie gjort "nerslag" på.
Jag har fått hjälp både på detaljnivå och många riktigt bra förslag på mer övergripande nivå.

Sofie lyfte även det hon tyckte att jag faktiskt lyckats bra med i både smått och stort.
De löpande kommentarerna i manuset var många och verkligen till stor hjälp.
Intrycket av Sofie som lektör är att hon är ärlig, kunnig, pedagogisk, intresserad och engagerad. Jag rekommenderar henne varmt!"

Genre: spänning

Lina Areklew

ur-askan.jpg

"Jag kan utan tvekan ge Sofie min allra varmaste rekommendationer. Hon är otroligt noggrann och är superbra på att hitta logiska luckor och språkliga fadäser. Sofie korrekturläste mitt manus, men kollade även på sådant som lektörer gör som dramaturgi, vändpunkter, språk etc. 

Hon har en lång bakgrund med språkgranskning och du är i goda händer."

Genre: prosa

Cathrin Monell

LoggaSAXny_edited.png

"Jag har den här sommaren haft förmånen att få respons av Sofie Axelzon i Sommarskolan. Jag har fått hjälp med alla nivåer av min text, som att ringa in och vässa min romanidé, förslag på scener som vore intressant att bygga ut och rent språkliga frågor. Jag har fått stor hjälp med värdefulla synpunkter och känner att jag kommit ett stort steg närmare en färdig roman – jag är fantastiskt peppad! Jag upplever att jag fått hjälp att hitta ett sätt att se på min egen text som fungerar. Jag kommer att arbeta med min text utifrån Sofies kommentarer och hoppas sedan kunna anlita henne igen för att finslipa den. Jag rekommenderar varmt Sofies tjänster.” 

bottom of page