top of page
_GRS_Omslag.jpg

Omslagsdesign: Emma Graves

​Följ mig gärna på Instagram:
@sofieaxelzon_forfattare

Vid ett grävjobb på platsen där Strängnäs kloster en gång låg finner man sju kistor – innehållande en unik, medeltida bokskatt. Den unga bokhistorikern Iris är den som får i uppdrag att på plats i Roggeborgen i Strängnäs gå igenom det spektakulära fyndet. Hon har också sina privata skäl att komma till staden, eftersom hon misstänker att det gåtfulla silversmycke som i hundratals år gått i arv från kvinna till kvinna i hennes släkt härstammar från just Strängnäs. 

Tillsammans med nya kollegan Hannes, som arbetar i Kungliga bibliotekets filial i den gamla borgen, inleder Iris ett sökande efter ledtrådar till sin egen släkts historia. Och allt pekar mot en muntlig legend – om en munk och en nunna som för mer än femhundra år sedan inledde en förbjuden kärleksförbindelse. När Iris hittar bevis i den gamla bokskatten för att sägnen är sann vet hon att hon inte kan ge upp utan att få veta sanningen om sin bakgrund. 

Gula rosornas stad är en medryckande roman om hur det förgångna inte bara är något att studera, utan där historien betyder allt. 

Boken släpps på Lind&co i april 2023 och kommer
att finnas som inbunden, e-bok och ljudbok.

 

Den kommer också att finnas på bibliotek

och i din fysiska bokhandel.

Och om inte – be dem ta hem den! 

Inläsare för ljudbok: Julia Dufvenius

bottom of page