Sofie Axelzon

SAX ord & bild

Vad tycker kunderna?

Jag är journalist, skribent, fotograf, översättare, redaktör, kommunikatör och lektör. Jag har utöver min journalistutbildning även läst retorik och kreativt skrivande, samt ett års asienstudier (allt på Södertörns högskola). Jag har gått Sveriges enda vidareutbildning till Litterär konsult (lektör och manusutvecklare). 

Som lektör är jag rak, ärlig, noggrann och engagerad. Jag läser det mesta, men om du skriver poesi eller sci-fi har jag kollegor att rekommendera som gör det bättre. Feelgood och spänning är personliga favoriter!

Behöver du i stället en redaktör till ditt manus eller till något annat projekt inom mitt område - hör av dig!
Jag jobbar även med översättning från engelska till svenska, en del layout och andra uppdrag inom skrivande eller granskning/korrektur. Jag är nyfiken på människor och har sinne för detaljer och är därför bra på att skriva till exempel personporträtt, men lika gärna en novell eller ett reportage. Jag tar gärna skrivuppdrag av olika längd och omfattning, såväl journalistiska som skönlitterära. Även researchuppdrag. Arbetsprover finns. 

Av en slump hamnade jag för många år sedan även i korsordstillverkningens förlovade land, och där är jag till viss del kvar. Kul och allmänbildande! 

©2019 by SAX ord & bild. Proudly created with Wix.com