top of page
En bok från 1460, beställd av biskop Kort Rogge.

Gula rosornas stad

_GRS_Omslag.jpg
_GRS_Omslag.jpg

Vill du veta mer om bakgrunden till romanen Gula rosornas stad? Då har du kommit rätt.

SÄGNEN

Utgångspunkten för den här romanen med historiska inslag är en sägen som berättats från generation till generation i Strängnäs. Ingen vet hur länge. Det verkar finnas en enda skriftlig källa, Hemmets Journal nr 52 1983, precis som det står i boken.

VILL DU SE PLATSERNA?

Alla nutida, och de flesta historiska, platser som finns med i boken finns på riktigt i Strängnäs stad. Vill du följa med på ett annorlunda författarföredrag, där vi tillsammans promenerar till ett tiotal platser och författaren berättar om bakgrunden? Skicka ett mejl så får du mer information om aktuella datum och priser. Vi ses!

BAKGRUNDEN

Undrar du över vad som är inspirerat av verkligheten och vad som är rent hittepå i romanen Gula rosornas stad? Iris och Hannes finns inte i verkligheten och inte det som händer dem heller, men tänk om ...

SIGNERAD BOK?

Jag kommer att finnas på många platser och sälja signerade exemplar av Gula Rosornas stad, men även mina tidigare böcker. Kommande event:
 

  • 10/12 Sanda julmarknad, Strängnäs

  • 16/12 Strängnäs julmarknad
     

Listan fylls på efterhand. Hör av dig om du vill ha närmare detaljer om tid och plats. Kom gärna förbi för en pratstund!

 

Vad tycker läsarna?

2022-08-11 14.27.29.jpg
_GRS_Omslag.jpg

Carina ML

"Sofie Axelzon har verkligen fångat mig i sin senaste roman, Gula rosornas stad. I den kastas man mellan nutid och 1500-tal på ett spännande sätt. Berättelsen höll mig i ett järngrepp, likt ungdomens Wahlströmsböcker – men på ett vuxet sätt. Och jag blir otroligt nyfiken på Strängnäs, visst vill man se Gula rosornas stad efter denna läsupplevelse!"
bottom of page