top of page
När_drömmarna_slår_in.tif

Omslagsdesign: Emma Graves

​Följ mig gärna på Instagram:
@sofieaxelzon_forfattare

Strängnäs 2024. Evy närmar sig fyrtio och den biologiska klockan tickar. Tyvärr är inte sambon Fredde intresserad av att börja om med ny familj och småbarn. Han vill kunna lägga sin tid på vackra gamla saker och möbler. När han får chansen att öppna en antikvitetsaffär tvekar han inte en sekund. Evy, som förutom sin barnlängtan drömmer om att försörja sig som författare, ser långsamt de egna framtidsplanerna smulas sönder av tunga byråer, gulnade böcker och sköra designkoppar. Men när hon hittar en undangömd dagbok i en sekretär väcks hennes nyfikenhet. Kanske kan den ge henne stoff till en ny roman?

Strängnäs 1955. Bibbi längtar efter äventyr och älskar den nya rock’n roll-musiken. Hennes dröm är att få resa till Amerika. När hon får välja en parfym till sin 17-årsdag hoppas hon att Chanel No 5 ska ge henne ett lika spännande liv som Marilyn Monroes. En efterlängtad danskväll på stadens regemente blir inte alls som hon hade tänkt sig. Snart befinner sig Bibbi i Amerika, men drömmen visar sig ha ett väldigt högt pris.

När drömmarna slår in är första delen i en serie om Antikboden Ugglan. Det är en fängslande berättelse om hur drömmar kan krossas och förverkligas – men kanske inte alltid på det sätt man trodde från början.

Boken släpps på Bonnierförlaget Historiska media i september 2024 och kommer att finnas i alla format.

 

Den kommer också att finnas på bibliotek och i din fysiska bokhandel.

Och om inte – be dem ta hem den! 

Inläsare för ljudbok: Jessica Pellegrini

bottom of page